Beymen, sürdürülebilirlik konusunda planlarını ve hedeflerini ‘Beymen Promise’ çatısı altında topladı. Beymen Promise’in lansmanında gerçekleştirilen söyleşiye gazeteci/ yazar Ilgaz Gürsoy’un moderatörlüğünde Beymen Group CEO’su Elif Çapçı ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz katıldı.
Beymen’in, ‘Dünyaya Sözümüz Var’ başlığıyla paylaşılan manifestosu, markanın sürdürülebilirlik taahhütlerini kapsıyor. Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek “Sürdürülebilirlik yol haritamızı çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) stratejilerimiz çerçevesinde kapsayıcı, şeffaf ve ölçülebilir bir yaklaşımla belirledik. Bu yaklaşımımızın tüm Beymen ekosistemini de harekete geçirerek, grubumuzun sürdürülebilirlik kapsamındaki dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Atık ve üretimde kullanılan su miktarını ve karbon ayak izimizi kararlı bir şekilde ve sürekli azaltacak şekilde yol haritamızı çizdik. Beymen mağazalarımızın yanı sıra üretimini gerçekleştirdiğimiz Beymen Club, Network, Divarese, Beymen Collection ve Academia’da sürdürülebilirlik alanında kararlı, güçlü ve önemli adımlar atıyor ve taahhütlerde bulunuyoruz.”
Sıfır atık, sıfır emisyon
Beymen Promise çerçevesinde verilen taahhütlerden biri, ikinci el çanta ile başlatılan Reborn projesini diğer ürünlere de yaymak. Ayrıca 2024’ün ilk yarı sonuna kadar Beymen Grubu’nun tüm ambalajlarının yüzde 100 sürdürülebilir sertifikalı malzemelerden olacağı belirtildi. Şirket 2040 itibarıyla da ‘sıfır atık ve sıfır emisyon’ sözü verdi. Cinsiyet eşitliğinde ise yaklaşık yüzde 45 olan kadın çalışan oranını 2025 itibarıyla yüzde 50’ye çıkarmayı taahhüt etti.
Sürdürülebilir sanata destek
Beymen, Beymen Zorlu Center’da çok özel bir enstalasyona ev sahipliği yapıyor. Sanatçı Nancy Atakan’ın, Beymen’in atık kumaşlarını kullanarak hazırladığı eser, “Kilidini Aç” adını taşıyor. Atık yüzlerce kumaş parçasının yer aldığı bu sürdürülebilir sanat eseri, kadim Anadolu topraklarının dört bir yanında sıkça karşılaşılan dilek ağaçlarını hatırlatıyor.
Bitkilerin yaşam döngüsünün önemine vurgu yapmak için bir ağaç figürünü seçtiğini belirten Nancy Atakan, eserinde “Dileklerin ve hayallerin kilidini açın. Şifa veren bir gezegen ve daha iyi bir gelecek için vaatlerin kilidini açın” mesajlarını vermek istediğini belirtiyor.