Deniz Uzuner'in performansından

6. Solo Çağdaş Dans Festivali

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali Ankaralı sanatseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Festival kapsamında Türkiye ve dünyadan 22 sanatçı CerModern Açık Hava Sahnesi’nde gösterilerini sergiledi.

Başkentte bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali sanat severler tarafından büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen festival kapsamında, ulusal ve uluslararası dans sanatçıları CerModern Açık Hava Sahnesi’nde gösterilerini sundu.

Modern dansın gelişimine katkı sunmayı amaçlayan festival, bu yıl, Düşünen Beden konseptiyle, Türkiye’den ve dünyadan 22 sanatçıyı bir araya getirdi.

Estelle Bezombes’ın performansından

CerModern tarafından yürütülen etkinlikte ulusal dansçıların yanı sıra ABD, Hindistan, Vietnam, Almanya, Fransa, Avusturya,Yunanistan, İsrail, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Portekiz, Ukrayna ve  İsviçre katılan  uluslararası dans sanatçılarının performansları da sergiledi.

İlginizi çekebilir:  Karin Kneffel'in 'Vatansızlar'ı
İtamar Galina’ın performansından

Atölye programları, konferans, konser, parti ve film gösterimlerinin de yer aldığı Solo Çağdaş Dans Festivali’nin danışmanlığını ise bu alanda yaptıkları çalışmalarla bilinen Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre üstlendi. Gelenekselleşen festival ile, ülkemizde modern dansın gelişimine katkıda bulunmak, tanıtmak, uluslararası düzeyde işbirliği yaratmak ve en önemlisi çağdaş sanatın toplumsal bir etkinlik olması amaçlanıyor.

Previous Story

Deprem temalı sergi

Next Story

‘We are not alone: Panicattack Duo Retrospektif, 2054’ Performistanbul’da

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.