Grand Palais Ephémère, ©Patrick Tourneboeuf

Art Basel’in Yeni Paris Fuarı Ekim’de

///

İsviçre, Miami ve Hong Kong’ta fuarlar düzenleyen Art Basel’in, bu yılın başlarında adreslerine Paris’i de eklediğini açıklaması sanat dünyasında büyük ses getirmişti. Üstelik Art Basel, Paris fuarı için kentin ikonik mekanlarından Grand Palais ile anlaştığını açıkladığında gözler bir kez daha üzerine çevrildi. Çünkü Basel bu hamleyle tam 1975’ten beri Grand Palais’de düzenlenen tarihi FIAC’ı yerinden etmiş oldu.  Art Basel’in marka sahibi MCH Group ile tarihi mekandan sorumlu şirket olan Réunion des musées nationalaux – Grand Palais (Rmn-GP) arasındaki yedi yıllık sözleşmeye göre Paris fuarının ilk iki edisyonu Grand Palais tadilatta olduğu için geçici mekan Grand Palais Éphémère’de gerçekleşecek.

İsmi Paris+ par olarak açıklanan fuarın ilk edisyonu, 19 Ekim ön izleme olmak üzere 20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Art Basel imzalı Paris+ , fuarın direktörü olarak başlayan Clément Delépine tarafından yönetilecek. Delépine, aynı hafta ekim ayında düzenlenen genç sanat fuarı Paris Internationale’in eş direktörüydü. Onunla birlikte Christie’s France’ın Eski İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Virginie Aubert ve FIAC’ın eski müdür yardımcısı Maxime Hourdequin de fuarı yönetecek.

İlginizi çekebilir:  NYUAD’ın yeni küratörü Duygu Demir

Art Basel’in Küresel Direktörü Marc Spiegler, çeşitli kültür endüstrileriyle köprüler kurmayı planladıklarını, Paris’teki kurumlarla yakın iş birliği içinde çalışacaklarını vurgularken, ilk edisyona 30 ülkeden 156 galeri katılacak. Fuarın katılımcıları arasında Pace, Gagosian, Hauser & Wirth, Esther Schipper, Sadie Coles HQ ve Marian Goodman gibi uluslararası galerilerin yanı sıra Spiegler’e göre ‘Parisli bir kişilik’ kazandırmak için Galerie Jocelyn Wolff ve Mor Charpentier gibi 60 Paris galerisi yer alıyor.

Daha önce FIAC komitesinde yer alan altı kişi de dahil olmak üzere 10 uluslararası galericiden oluşan seçici kurulun görev aldığı fuarın yükselen galerileri sunacak bölümü içinse Varşova’dan Galeria Dawid Radziszewski ve Beyrut’tan Marfa dahil olmak üzere toplam 16 galeri seçildi. Paris+ Direktörü Clément Delépine, fuarın yerel galerilerle sıkı bir ilişki kurduğunu belirterek katılımcı listesiyle ilgili olarak “Hem ev sahibi şehre özgü hem de güçlü, kültürel çok sesliliğe sahip bir sergileme yaratma taahhüdümüzü yansıtıyor” diyor.

Previous Story

Gözler Seul’da

Next Story

Dalí ve Gala

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.