Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali’nden Açık Çağrı

/

Bağımsız genç sanatçı inisiyatifi Improdancefest ekibinin bu sene ikinci kez organize ettiği Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali 10-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. “Boş Alan” teması ile gerçekleştirilecek olan festival çevrimiçi ve fiziksel ortamda olmak üzere hibrit bir şekilde hayata geçirilecek.

Tema kapsamında “Mekânın bileşenleri, uzamın dönüşümü, bedenin negatif ve pozitif alanları, boşlukta beden, bedenin içi ve dışındaki boşluklar, oyun alanı olarak dans, boşluk anı, boşluk, ‘şimdi ve burada olma hali’, andalık, kendiliğindenlik” alt başlıkları yer alacak.

Başvurular 5 Nisan’a Kadar

Festival yetkilileri festivale dahil olmak isteyen sanatçılara açık çağrıda bulundu. Performans, Atölye Verme, Sunum, Dans filmi kategorilerinde yer almak isteyen sanatçılar başvurularını 5 Nisan saat 23.59’a kadar yapabilecek. https://www.improvisationdancefestival.com/acik-cagri/ adresinden başvuru süreciyle ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  Tiyatro Kooperatifi IETM Üyesi Oldu

Temanın İlhamı Peter Brook’tan

Festival teması ilhamını yönetmen Peter Brook’un “The Empty Space” kavramından alıyor. Festival, dansın şehrin ‘boşluk’larında yeniden kurgulanmasına, insanların hareket aracılığıyla bu ‘boşluklarda’ yeni bağlar inşa etmesine odaklanıyor. Festivalin bu seneki teması kapsamında kamusal alanlara özel tasarlanmış mekâna özgü performanslar, dans üzerine atölye çalışmaları ve ücretsiz atölyeler yer alacak.

Doğaçlama kavramının dans ve performans sanatlarıyla ilişkilenmesine odaklanan festival, yerel ve uluslararası işbirliklerini, yeni eser üretimini, dans alanındaki teori ve arşivleme çalışmalarının geliştirilmesini hedefliyor.

Festivale ilişkin ayrıntılı bilgiye https://www.improvisationdancefestival.com/ adresinden ulaşmak mümkün.

Previous Story

Kadın Sanatçılardan Otoportreler

Next Story

Ayvalık Uluslararası Film Festivali Diyarbakır’da

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.