“Yüzleşme” Konuşmaları Başlıyor

//

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve mezunlarının eserlerini bir araya getiren “Yüzleşme” sergisi kapsamında bir söyleşi serisi gerçekleştiriyor. 28 Eylül-14 Ekim tarihlerinde Zoom üzerinden Türkçe olarak gerçekleştirilecek etkinlik serisini rezervasyon ile ücretsiz olarak takip etmek mümkün.

Plastik Sanatlar ve Resim, Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro, Sanat ve Kültür Yönetimi bölümlerinde üretilen çalışmaları sanatseverlerle buluşturan serginin söyleşi serisi, bu disiplinlerin günümüz dünyasıyla kurduğu ilişkiyi mercek altına alacak. Sanatçı, tasarımcı ve akademisyenler konuk olarak kendi disiplinlerinin dününü ve bugününü, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak tartışacak. 

Sanat Kariyeri İnşa Etme

28 Eylül Salı günü, Plastik Sanatlar ve Resim bölümünden mezun olmuş sanatçıların güncel durumları üzerinden sanat ortamı, sanatçı olma, sanat kariyeri kurma gibi konuları tartışmaya açacak olan “Geçiş – Okuldan Hayata”  başlıklı söyleşide Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Özer ile sanatçılar Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol konuşmacı olarak yer alacak.

Tasarım eğitiminin mevcut durumuna, grafik tasarımın geleceğine, değişen teknolojilerin sanat ve tasarıma etkilerine odaklanan ikinci konuşma “Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat”,  30 Eylül Perşembe saat 19.00’da, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman, ünlü karikatürist ve öğretim üyesi Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, tasarımcı ve reklamcı Uğurcan Atoğlu ve tasarımcı Utku Lomlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.

Moda Tasarımı Alanındaki Gelişmeler

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Müşerref Zeytinoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı tasarımcı Dr. Kami Emirhan ve tasarımcı Nihal Müge Kaplangı’nın katılımıyla düzenlenen “Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın” adlı söyleşi 5 Ekim Salı yapılacak. Etkinlikte, tekstil ve moda tasarımı alanındaki akademik ve endüstriyel gelişmelere değinilecek.

İlginizi çekebilir:  Amsterdam Belgesel Film Festivali 300 filmi erişime açtı

Gastronomi ve Kültür İlişkisi

“Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık” başlıklı konuşma10 Ekim Pazar günü Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay,  Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Arda Öztürk, öğretim üyesi Prof. Dr. Fakiye Özsoysal ve oyuncu Levent Üzümcü’nün katılımıyla gerçekleşecek. 12 Ekim Salı gerçekleşecek olan ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Arzu Durukan, şef Didem Çetin ve lisans öğrencisi Fevzican Acar’ın katılacağı “Gastronomi ve Kültür” başlıklı konuşmada, gastronominin kültür ve sanatla ilişkisi tartışmaya açılacak.

Hazal Fırat, Sanat Günlükleri Serisi, 2015 – 2019, Karışık teknik.

Söyleşi serisinin 14 Ekim Perşembe günkü son etkinliği “Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış”ta sanat ve kültür yönetimi alanında yönetici olarak görev alan konuşmacılar, kişisel deneyimleri ışığında küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı konularında mevcut durumu tartışacak. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve Yüzleşme sergisi küratörü Prof. Dr. Marcus Graf’a Yeditepe Üniversitesi mezunları Esra Özkan, Halil Yıldırır ve Eda Göknar eşlik edecek.

Etkinlik Programı

28 Eylül Salı
19.00 Geçiş – Okuldan Hayata
Hakan Özer, Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol

30 Eylül Perşembe
19.00 Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat
Uğurcan Atoğlu, Utku Lomlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu,  Özlem Mutaf Büyükarman

5 Ekim Salı
19.00 Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın
Müşerref Zeytinoğlu, Nihal Müge Kaplangı, Kami Emirhan

10 Ekim Pazar
19.00 Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık
Metin Balay, Fakiye Özsoysal, Arda Öztürk, Levent Üzümcü

12 Ekim Salı
19.00 Gastronomi ve Kültür  
Didem Çetin, Fevzican Acar, Arzu Durukan

14 Ekim Perşembe
19.00 Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış
Marcus Graf, Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar

Previous Story

Zeki Demirkubuz Filmleri Ekimde MUBI’de

Next Story

BASE 29 Eylül Çarşamba Günü Başlıyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.