Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Açık Hava Gösterimleriyle Sürüyor

/

Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri Ipek van Dijk ve Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali tarafından tasarlanan “Yeşil Perde” açık hava film gösterimleri geçtiğimiz hafta Antik Taş Ocağı, Taşta Perde’de başladı. Başka Sinema Projeler Direktörü Azize Tan’ın küratörlüğünde Türkiye’de ilk defa yenilenebilir enerjiyle gerçekleştirilen “Yeşil Perde” açık hava film gösterimleri, 27 Ağustos-17 Eylül 2020 tarihleri arasında Gümüşlük Festival Merkezi, Suda Perde’de izleyicileriyle buluşuyor.

Seçkinin ilk filmi, İtalyan yönetmen Guiseppe Tornatore’den “Cinema Paradiso” (Cennet Sineması) oldu. 1988 yapımı filmde, genç bir çocuğun filmlere duyduğu aşkın bir hayat boyu süren güzel ve büyüleyici hikayesini anlatan 1988 yapımı film, 27 Ağustos Perşembe saat 21.00’de sinemaseverlerle buluştu.

“Türkiye’de Caz” Belgeseli Ücretsiz Özel Gösterimi

Yönetmenliğini Batu Akyol’un üstlendiği “Türkiye’de Caz” belgeseli, festival kapsamında ücretsiz gösterilecek. 2013 yapımı belgesel, Türkiye’de caz müziğinin gelişim evrelerini, etkileşimlerini ve caz müziğine emek verenleri toplumsal tarihe paralel olarak inceliyor. İKSV’nin arşivinden görüntüler ve söyleşilerin yer aldığı belgesele katkıda bulunanlar arasında, caz dünyasının lider isimleri Çağrı Sertel, Can Kozlu, Görgün Taner, İlhan Erşahin, Kerem Görsev, Pelin Opçin, Quincy Jones ve Zuhal Focan yer alıyor.

Açık Hava Ücretsiz Gösterimleri

Bu yıl festival seçkisinde, müzik, çocuk ve çevre temalarına odaklanan filmlerin yanı sıra, Bodrum’da yaşayan kadın yönetmenlerin filmleri ve Bodrum’un sosyo-kültürel özelliklerinedeğinen kısa belgeseller de yer alıyor.

İlginizi çekebilir:  The British Museum ile Geçmişe Yolculuk

Festival kapsamında Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle çocuklar için ücretsiz film gösterimleri ve atölyeleri de düzenleniyor. Ücretsiz gösterimler bunlarla sınırlı değil. Hollanda’da  sürdürülebilirliği ve yaşam kalitesini artırmaya kararlı 5 farklı şehirde yaşayan kahraman insanların hikayelerinin anlatıldığı Yeşil Şehrin Hikayeleri belgeseli; yönetmen Belmin Söylemez’in pek çok başarıya imza atmış 2012
yapımı, geleceğe kaçma arzusu taşıyan Mina’nın hikayesinin anlatıldığı Şimdiki Zaman filmi; yapımcılığını ve yönetmenliğini Berke Baş ile Melis Birder’in üstlendiği ödüllü 2016 yapımı Bağlar belgeseli; Dudu Tassa The Kuwaitis’in Radiohead tarafından 2017 yılında ABD turlarına davet edilmesini anlatan Dudu Tassa; The Kuwaitis belgeseli; Tom Tykwer’ın acil para bulması gereken genç bir adamın hikayesini anlattığı, 1988 yılının en başarılı filmlerinden Koş Lola Koş; yönetmen koltuğunda Ece Ger’in oturduğu 2019 yapımı, Jim Haynes’in Paris, Londra ve
Edinburg’da geçen hayatını konu alan Jim’le Tanışmak filmi de festival kapsamındaki ücretsiz gösterimler arasında yer alıyor.

“Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın”

17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin pandemi süresince Bodrum’da çalışmalarına odaklanan sanatçılar için hazırladığı “Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın” temalı sergi programı devam ediyor. 29 Ağustos- 12 Eylül 2020 tarihlerinde Jak Kohen anısına “Müzisyenler” fotoğraf sergisi ve 13- 27 Eylül 2020 tarihleri arasında Yiğit Uygur’un “Kadın” fotoğraf sergisi yer alacak.

Previous Story

Art Basel Sonbaharı İki Online “Sergi Salonu” ile Karşılayacak

Next Story

Burberry’den 900TL’ye yüz maskesi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.