Orada Olmak

/

Yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdüren kavramsal sanatçı Simon Wachsmuth’un yeni sergisi “Orada Olmak-Varlık ve Yankılanma” 16 Ocak’a kadar NOKS Art Space’te ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi Simon Wachsmuth’un 2007-2016 yılları arasında İran, Türkiye, Güney Kore ve Hindistan olmak üzere dört ülkede çektiği 4 farklı film çalışmasında yer alan seslerden oluşuyor.

Görüntü temelli işlerin (filmlerin) yalnızca seslerinin dinletilmesiyle izleyicinin mekânları ve yerleri duyarak algılaması amaçlandığı sergi, izleyiciyi görüntülerin yankısını takip ederek sesin ve dinlemenin durumsal ve ilişkisel yönleri üzerinde düşünmeye davet ediyor.

Simon Wachsmuth’un Türkiye’de çektiği “Parabasis”ten.
Sergide kullanılan filmler ise şöyle: İRAN- O zaman neredeydik, şimdi neredeyiz? / TÜRKİYE- Parabasis / GÜNEY KORE- Şimdiki Halde / HİNDİSTAN- Ağların Efendisi.
“Orada Olmak-Varlık ve Yankılanma” sergisi cumartesi, pazar ve pazartesi günleri 14:00-18:00 arasında ziyarete açık.  Şu anda Kulturakademie Tarabya’nın rezidans programının konuklarından olan Wachsmuth, yönetmen Emre Koyuncuoğlu’yla bir proje üzerinde çalışıyor.
İran’dan.

Simon Wachsmuth Hakkında

1964 yılında Hamburg/Almanya’da doğan ve Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde Resim ve Görsel Medya alanlarında öğrenim gören Simon Wachsmuth, Documenta 12 Kassel’de (2007), İstanbul Bienali’nde (2009),Busan Bienali’nde (2012) ve Suzhou Documents Suzhou/Çin’de (2016) ve yine Çin’deMakao Bienali’nde (2021) yer aldı. Eserleri, Georges Didi-Huberman’ın küratörlüğünü yaptığı Atlas sergisi kapsamında Madrid’de Museo Reina Sofia’da ve Karlsruhe’deZKM’de yer aldı. Eserleri ayrıca Porto’daki Museo Serralves, Museé de Valence, New Museum Nürnberg, Musee Picasso, Barcelona, Sevilla’daki CAAC, Vaduz/Lihtenştayn’daki Sanat Müzesi, Viyana’daki Belvedere Müzesi, Floransa’daki Marino Marini Müzesi, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo ve Torino’daki MısırMüzesi’nde sergilendi. Bunun yanı sıra sanatçı, Berlin’deki Gropiusbau’da And Berlin Will Always Need You (Berlin’in Her Zaman Size İhtiyacı Olacak) ve Kunsthaus Dresden’de Requiem sergilerinde yer aldı.

İlginizi çekebilir:  Eczacıbaşı’ndan İKSV’ye 35 Milyon TL Destek
Kore’de çekilen görüntülerden.

Sanatsal çalışmalarının ana temasını ‘tarihin inşası ve yeniden inşası’nın oluşturduğu Simon Wachsmuth, yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdürüyor.

Previous Story

2021’de 7.1 Milyar Dolarlık Rekor Satış

Next Story

2021’nin Açık Artırma Rekorları

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.