Yael Meiry'nin "Wrapped in Gold" adlı eseri.

İsrailli Sanatçıdan İlk Kişisel Sergi

/

KOLİ Art Space, İsrailli sanatçı Yael Meiry’nin toplumsal inşa süreçlerini yıkan bedene bakışını yansıttığı Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

On yılı aşkın bir süredir bedenlere ‘bakan’, çeşitli biçimlerdeki ilişkilerin kavramını ve nasıl kurulduğunu keşfederken insanlığı ve öznelliği, inşa edilmiş iktidar ve toplumsal ilişkiler bağlamında arayan kuir sanatçının sergisi “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre / Now That We Are Alone” başlığını taşıyor.

Yael Meiry’nin “Wrapped in Gold” adlı eseri.

Sergide sanatçı, bütününden kopmuş, sembolik bedensiz parçalar olarak taşlara doğru çekilirken; taşların toplanması, kalıpların oluşturulması ve çeşitli malzemelerden heykellerin dökümünü içeren çalışma süreci sonunda stüdyo fotoğraflarıyla sonuçlanıyor ve sergi alanında, diğer görüntülerle birlikte sahneleniyor.

Yael Meiry, Moving.

Sanatçı Hakkında

Fotoğrafı, politik ve sosyal meselelerin göstergeleri olarak biçim ve kimlik konularını sorgulamak için kullanan Meiry, Hayfa Sanat Müzesi’nde ve Galeri 4’teki kişisel sergileri ile birlikte Herzliya Müzesi, Eretz İsrail Müzesi, Indie Galeri, HaMidrasha Galeri ve daha birçok mekânda grup sergilerine katıldı.

İlginizi çekebilir:  Depo'da Sergi Söyleşisi

Farklı misafir sanatçı programları ve sanat programlarında yer almasının yanı sıra, aralarında Mifal HaPais Konseyi
ödülü, Asylum Arts ödülü, Rabinovich Vakfı ödülü ve LGBTQ sanat için Artiq ödüllerinin sahibi oldu. Beş adet
fotozininin yayınlanmasının ardından, oluşturduğu fotoğraf kitabı MOPLA Fotokitap Sergisi, İstanbul Photobook
Festival, Chicago Sanat Kitabı Fuarı ve Artport Kitap Fuarı’nda gösterildi. 1982 doğumlu sanatçı Tel Aviv’de yaşıyor ve çalışıyor.

Yael Meiry’nin “Stone 8” işi.

“Artık Yalnız Kaldığımıza Göre / Now That We Are Alone” sergisini Kadıköy’deki KOLİ Art Space’de 12 Kasım tarihine kadar Çarşamba-Perşembe-Cuma ve Cumartesi günleri 13:00-18:00 saatleri arasında görebilirsiniz.

Previous Story

Kasım’da Baba Sahne’de

Next Story

Norveç’ten Dev Edvard Munch Müzesi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.