Koleksiyonları Mercek Altında

//

SPOT Projects‘in Sonbahar 2021 dönemi etkinlik paketlerinden bir tanesi olan Dr. Necmi Sönmez ile “Koleksiyon Analizi Serisi II”, 7 Ekim – 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Beş etkinlikten oluşacak ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek seride, Erol ve İdil Tabanca, Ari Meşulam, Ayşe Umur, Türkan Özilhan Tacir ve Mehveş Arıburnu’na ait koleksiyonlar, sanat tarihçisi ve küratör Dr. Necmi Sönmez tarafından analiz edilecek.

Sanatçılar da Eşlik Edecek

Etkinliklerin hazırlık sürecinde Dr. Necmi Sönmez, koleksiyonerle bir araya gelerek koleksiyonu inceleyecek. Analizin akışını belirleyecek 10-15 eserden oluşan bir seçki üzerine koleksiyonerle beraber çalışıldığı her etkinliğe, koleksiyonda işi yer alan bir sanatçı da eşlik edecek.

Sönmez, koleksiyonların hangi kavramlar, temalar, yaklaşımlar üzerinde şekillendiğini ele alırken, çağdaş sanat ortamında son yıllarda daha net hissedilen köklü değişikliklerin, koleksiyonerlik çerçevesindeki yansımaları üzerine değerlendirmelerini paylaşacak.

Yeni Paylaşım Modellerine İhtiyaç Var

Bu dönem ikincisi gerçekleştirilecek “Koleksiyon Analizi Serisi”, sanat eseri ile koleksiyoner arasındaki ilişkiyi ele alırken, yeni paylaşımcılık modellerine duyulan ihtiyacın altını çizmeyi amaçlıyor. Sanatçı, koleksiyoner, küratör, galerici ve diğer sanat profesyonelleri arasındaki ilişkilerdeki yeni dinamiklerin vurgulanacağı etkinliklerde, değişen sanat ortamı, bu değişimden etkilenen sanat üretimleri ve sanatın paylaşım süreçleri ele alınacak.

İlginizi çekebilir:  Tartışma Yaratan “Muz” Guggenheim Müzesi’nde

Dr. Necmi Sönmez Hakkında

Mainz, Paris, Newcastle ve Frankfurt üniversitelerinde Sanat Tarihi eğitimi alan Dr. Necmi Sönmez, Museum Moderne Kunst Stiftung Ludwig Viyana, Museum Folkwang, FRAC, TATE, Staatliche Museen Berlin, Borusan Contemporary başta olmak üzere birçok uluslararası müze ve koleksiyonda çalıştı. Skira Milano’da sanatçı biyografileri yayınladı. Sönmez, hâlen Zeche Zollverein Essen’de gerçekleşecek Almanya’daki ilk Integrations-Denkmal projesinin küratörü olarak çalışıyor.

Program

7 Ekim 2021, 17:30 – 19:00  | Erol ve İdil Tabanca Koleksiyonu, Defne Casaretto Eşliğinde
21 Ekim 2021, 17:30 – 19:00   | Ari Meşulam
4 Kasım 2021, 17:30 – 19:00   | Ayşe Umur
18 Kasım 2021, 17:30 – 19:00 | Türkan Özilhan Tacir, Alper Aydın Eşliğinde
2 Aralık 2021, 17:30 – 19:00    | Mehveş Arıburnu

30 kişilik kontenjanın bulunduğu etkinlik serisi hakkında bilgi almak ve kayıt için [email protected] ya da 0530 942 26 96 numarasına ulaşabilirsiniz.

Previous Story

‘Parayı Alıp Kaç’tı, Müzeye Boş Çerçeve Gönderdi

Next Story

Nehirde Boğulan Kız Heykeli Şaşırttı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.