İstanbul’da Zaman Yolculuğu

//

Sakıp Sabancı Müzesi’nde kapılarını açan “Dün Bugün İstanbul” sergisi, 22 genç sanatçının gözünden İstanbul’a dair bir durum tespitinde bulunuyor. Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen’in çağrısıyla buluşan ve yolu Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programından geçmiş 22 sanatçının bir araya geldiği sergi, İstanbul’un dünü ve bugününü ortaya koyarken ziyaretçileri şehrin geleceği üzerine de düşünmeye davet ediyor.

Aslı Narin, “Bir Direniş Olarak Oyun”. Fotoğraf: Murat Germen

Sergide Ahu Akgün, Aslı Narin, Begüm Yamanlar, Beril Ece Güler, Burak Dikilitaş, Canan Erbil, Cemre Yeşil Gönenli, Deniz Ezgi Sürek, Didem Erbaş, Ege Kanar, Eren Sulamacı, Eser Epözdemir, Korhan Karaoysal, Mekânda Adalet Derneği, Neslihan Koyuncu Bali, Nora Bryne, Onur Özen, Örsan Karakuş, Serkan Taycan, Sıla Ünlü İntepe, Sinan Tuncay ve Zeynep Kaynar’ın eserleri yer alıyor.

Cemre Yeşil Gönenli, “Hayal & Hakikat”. Fotoğraf: Murat Germen

Birbirlerini Tamamlıyorlar

Öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen ise seçki hakkında “Sanatçıların kendi iradelerinin ürünü olan işler birbirine benzemiyor; ancak konuşuyor ve birbirlerini tamamlıyorlar: İstanbul’u önemsiyor, ‘acil yardım çağrısına nasıl cevap verebiliriz, bu kente biricikliğini nasıl tekrar kazandırabiliriz?’ sorularına cevap arıyorlar” diye konuşuyor.

İlginizi çekebilir:  Helsinki Bienali Notları
Begüm Yamanlar, “Boğazın Suları Çekildiği Zaman”. Fotoğraf: Murat Germen

Çevre, Toplumsal Yaşam, Ulaşım…

Mekâna özel hazırlanan eserler, çevre, hayvan popülasyonu, kentsel dönüşüm, toplumsal yaşam, tarihi mekânlar, su kaynakları, ulaşım ve ütopya/distopya kavramlarının da dahil olduğu temalar ışığında, kent dinamiklerine dair yorumlar içeriyor.

Ahu Akgün, “Vistasprit” Fotoğraf: Murat Germen

Seçki yağlıboya resim, çizim, enstalasyon, fotoğraf, video ve serigrafi baskıyı içeren geniş bir mecra yelpazesinden oluşurken, sunulan işler izleyicinin İstanbul’un sanatçılara verdiği ilhamı ve onlara yüklediği bellek inşa etme misyonunu da hissetmesine fırsat sunuyor.

Sabancı Holding desteğiyle düzenlenen “Dün Bugün İstanbul” sergisini 28 Kasım’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde ücretsiz olarak ziyaret etmek mümkün.

Previous Story

Büyük Efes Sanat Günleri İçin Geri Sayım

Next Story

Mixer’de Sezon ‘İlk’ler ile Açılıyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.