“İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” Sergisi Uzatıldı

//

İnsan eliyle iklim değişikliğinin gıda üretimi ve tüketim alışkanlıklarımızla ilişkisini CLIMAVORE [İKLİMCİL] projesiyle sorgulayan Cooking Sections’ın (Daniel Fernández Pascual ve Alon Schwabe) SALT Beyoğlu‘ndaki “İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” başlıklı sergisi 24 Ekim’e kadar uzatıldı.

İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken sergisinden fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT
SALT Beyoğlu, 2021

İnsan faaliyetleri iklimleri değiştirirken nasıl beslenilmesi gerektiğini beş vaka araştırmasıyla inceleyen sergi, pazartesi hariç her gün saat 11.00’den 17.00’ye kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Bu Yılın Turner Prize Adaylarından

Britanya’nın görsel sanatlar alanında en prestijli ödüllerinden Turner Prize’ın 2021 adaylarından olan ikilinin SALT Beyoğlu’ndaki sergisi, Anadolu’daki büyük kuraklıkları, Karadeniz’in Akdenizleşmesi meselesini, İstanbul’un çevresindeki sulak alanların durumunu, balık çiftliklerinin su altı yaşamına etkilerini ve “Bereketli Hilal” bölgesindeki ilk tarım topluluklarından günümüz İstanbul’una kısırlık krizini araştırıyor.

İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken sergisinden fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT
SALT Beyoğlu, 2021

Deniz Ekosisteminin Dönüşümü

Sergi paralelinde  çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek bir dizi programla İKLİMCİL vaka araştırmalarının bulguları tartışmaya açılacak. Evrimsel genetikçi Emre Keskin, 22 Eylül’deki konuşmasında, denizlerdeki ekosistem ve biyoçeşitliliğin geçirdiği dönüşümleri aktaracak.

İlginizi çekebilir:  "Oasis" SANATORIUM'da
İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken sergisinden fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT
SALT Beyoğlu, 2021

İlgi Çekici Söyleşiler

Cooking Sections’ın sanatçı Lucy Beech ve bilim tarihçisi Tamar Novick ile 2 Ekim’de yapacağı söyleşide, çiftlik hayvanlarında doğurganlığı artırma yöntemleriyle “freemartin” olgusu üzerinden kısırlık konusu ele alınacak. “Tahıla Karşı: İlk Devletlerin Derin Tarihi” (Koç Üniversitesi Yayınları, 2019) kitabının yazarı, Yale Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Antropoloji Profesörü James C. Scott’un 6 Ekim’deki söyleşisindeyse, ilk tarım toplulukları ve devletlerin oluşumu bağlamında göçebe ve yerleşik hayat koşullarına dair sorulara cevap aranacak. Keskin’in konuşması (Türkçe) ile Beech-Novick ve Scott’un söyleşileri (İngilizce), SALT Online YouTube kanalında
yayınlanacak.

Doğurganlık/Kısırlık Üzerine…

İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken kapsamında eylüyde bir de e-yayın saltonline.org’da ücretsiz erişime sunulacak. PDF ve EPUB formatlarındaki yayın, toprak ve bereket hikâyelerine atıfla tarihsel açıdan doğurganlık / kısırlık meselelerine bakan Exhausted [Kurak Topraklar] (2021) işinden hareketle ve e-flux Architecture iş birliğiyle derlenen makalelerin Türkçe çevirilerinden oluşuyor.

Previous Story

Düşesin Gözünden Holokost Kurbanları

Next Story

Bu Fotoğrafları Çekmek İstemiyorlar

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.