23 Nisan’a Özel Çocuk Atölyeleri

/

Pera Öğrenme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak üzere Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle çevrimiçi atölye programı düzenliyor. Müzenin “Ve Şimdi İyi Haberler” adlı yeni sergisinden yola çıkılarak tasarlanan Yaratıcı Drama ile Kat Kat Haberler programı 7-8, 9-10 ve 11-12 yaş gruplarına yönelik atölyelerden oluşuyor. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinliklere katılım ücretsiz ancak rezervasyon gerekiyor.

Yaratıcı drama yöntemiyle çocukların doğaçlama yeteneğine odaklanılacak programda, Pera Müzesi’ni çevrimiçi ortamda keşfe çıkan çocuklar, yaratıcı drama oyunlarıyla iletişim araçlarını yeniden yorumlayacak. Boya kalemleri, makas, gazete ve dergi gibi malzemeler kullanarak hayallerini ve düşüncelerini ifade eden eserler üretecekler.

Farklı Yaş Gruplarına Yönelik

7-8 yaş grubuna yönelik Pera’dan Uzaktaki Yakınlara atölyesinde, sergideki eserler aracılığıyla iletişim araçlarını keşfeden çocuklar, oyun hamuru, makas, renkli kağıt gibi malzemelerle kendi iletişim araçlarını tasarlayacak. 9-10 yaş grubu için tasarlanan Bir Dünya Bir Fotoğraf atölyesi çocukları yazılı basın tarihinde bir yolculuğa çıkaracak. Çocuklar atölye sonunda gazete, dergi ve boya kalemleriyle kendi gazete sayfalarını tasarlayacak. 11-12 yaş grubuna yönelik Değişime Giden Yolda Dönüşmek atölyesinde ise günümüz dünyasında hızla değişip dönüşen sanat, medya ve teknoloji ortamında çocukların yeri sorgulanacak. Katılımcılar sanat, medya ve teknolojideki değişimleri yaratıcı drama buluşması aracılığıyla keşfedecek.

Çevrimiçi Sergi Turu ve Atölye Programı:
10.30  Pera’dan Uzaktaki Yakınlara (7 – 8 yaş)
11.45  Bir Dünya Bir Fotoğraf (9 – 10 yaş)
13.15  Değişime Giden Yolda Dönüşmek (11 – 12 yaş)

Jacob Dahlgren, Ben, Dünya, Şeyler, Hayat, 2007, Dart hedef tahtaları ve oklar, Değişken boyutlar,  Arter Koleksiyonu
Arter’deki sergiden yerleştirme görüntüsü: OyunBu | ThisPlay, 2022.  Fotoğraf: Orhan Cem Çetin

Arter’den İki Farklı Atölye                 

Öte yandan Arter de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 6–9 yaş aralığındaki çocuklara iki farklı atölye çalışması sunuyor. “Çizgilerde Ne Saklı?” atölyesi 23 Nisan Cumartesi günü saat 11:00’de çevrimiçi ortamda; “Kavanoz Galaksisi” atölyesi ise saat 14:00’te Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

İlginizi çekebilir:  "Alba" Akaretler No: 37-39'da

“Çizgilerde Ne Saklı?” atölyesinde çocuklar gündelik yaşamda karşımıza çıkan geometrik formlar ve tekrar eden şekilleri Arter’in güncel sergilerindeki yapıtlar aracılığıyla keşfedecek. Gündelik nesnelerde gizlenen şekiller ve çizgiler üzerine bir sohbet etrafında kurgulanacak atölyede, katılımcılar tekrar eden desenlerle tesadüfi ve soyut resimler oluşturacak. Zoom üzerinden gerçekleşecek ücretsiz atölyeye katılım için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

Kavanoz Galaksisi” atölyesi ise, katılımcıları OyunBu  grup sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla ışık, gölge, uzam ve oyun kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Navid Nuur’un sergide yer alan Evrensel Sürtünme Boşluğunun İçinde (2005–2008) başlıklı eserini inceleyen çocuklar, ardından gündelik malzemelerle bir galaksi tasarlayacak ve basit bir elektrik devresi kurarak galaksilerini ışıkla buluşturacak. Biletleri Arter’den temin etmek mümkün.

Sergi Girişleri de Ücretsiz

Arter 23 Nisan’da ayrıca, 6–12 yaş arası çocuklar için hayata ve sanata oyuncu ve yaratıcı bir bakış sunmak amacıyla hazırlanan “Evde Öğrenme: Fluxus” başlıklı etkinlik kitapçığını internet sitesinde ücretsiz olarak erişeme açacak.

 Öte yandan Arter’de devam eden “OyunBu”, “Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi” ve “Locus Solus” sergilerine giriş de gün boyu tüm ziyaretçiler için ücretsiz olacak.

Previous Story

Eski Prenses Müzede İşe Başladı

Next Story

Booker Adayı Roman Türkçe’de

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.