LarvaLabs, CryptoPunks Detail, 2021 COURTESY OF SOTHEBY'S

2021 NFT Bilançosu 22 Milyar Dolar

///

Sanat dünyasını da etkisi altına alan NFT çılgınlığı raporlarla belgelendi. DappRadar’ın yaptığı araştırmaya göre 2021 yılında NFT satışlarına dünya çapında 22 milyar dolar harcandı. 2020 yılında bu sayı 100 milyon dolardı.

Satışlarında inanılmaz bir artış gösteren NFT sektörü, giderek büyümeye devam ediyor. DappRadar, 2021’in ilk yarısında 4 milyar dolarlık NFT satışı yapıldığını, yılın ikinci yarısında ise bu sayının 18 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Beeple, Everydays: the First 5000 Days

69 Milyon Dolara Satılmıştı

Guardian gazetesine konuşan DappRadar yetkilileri, “Hollywood, ünlü sporcular ve Coca-Cola, Gucci, Nike ve Adidas gibi büyük markaların NFT’yi desteklemeleri sektörün daha da büyümesini sağladı. Bu ünlü isimlerin çekim gücü NFT ve blokzinciri teknolojisini önemli şekilde etkiledi” dedi.

İlginizi çekebilir:  Dipsiz Derinliklerin Romanını Sahnede Tek Boyuta İndirgemek - "Sevgili Arsız Ölüm"

Yine Guardian’a konuşan GlobalData araştırma firmasından analist George Monaghan ise alıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Monaghan, “NFTler bir yana herhangi bir kripto pazarının, geleneksel pazarların istikrarlı olarak adlandıracağı bir şeye benzemesi yıllar alacak. Ben olsam zor günler için biriktirdiğim parayı buna yatırmam” dedi. NFT çılgınlığı özellikle Beeple’ın Everydays: The First 5,000 Days adlı eserinin 69 milyon dolara alıcı bulmasının ardından arttı.

Previous Story

Film Geliştirme Atölyesi

Next Story

Noel Ruhu Evinizde

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.