2020 Mamut Performansları Programı İçin Açık Çağrı

/

Mamut Art Project’in, 2016 senesinde Simge Burhanoğlu ve Seyhan Musaoğlu küratörlüğünde “Performansı Farkettiniz mi?” teması altında başlattığı Mamut Performansları Programı açık çağrı ile başvuruları kabul etmeye başladı. Canlı performans açık çağrı için son başvuru tarihi, 5 Şubat 2020.

Etkinlikte yer alacak performanslar Mamut Art Project tarafından, etkinlik alanında performanslara ayrılan alanın uygunluğu ve uygulanabilirliği göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. İki aşamalı  başvuru sürecinde; ilk aşamada ön eleme yapılıyor, sonrasında ön elemeyi geçen sanatçılar birebir görüşmelere çağrılıyor. Bu görüşmeler sonunda programda yer alacak sanatçılar belirleniyor.

Güncel sanat alanında bir keşif ve paylaşım alanı olmayı hedefleyen Mamut Art Project’in 8. edisyonu, Akkök Holding sponsorluğunda, 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında KüçükÇiftlik Parkı’nda gerçekleşecek. Farklı alanlarda uzman, her yıl değişen 5 jüri üyesi, yaklaşık iki ay süren başvuru sürecinde farklı yaşlardan ve disiplinlerden yetenekli sanatçıları seçiyor. Bu yılki jüri üyeleri, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Programı Koordinatörü, sanatçı ve müzisyen Selçuk Artut; küratör, yazar ve SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra; sanatçı Aslı Çavuşoğlu; ArtSümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer; OMM-Odunpazarı Modern Müze’sinin kurucusu ve koleksiyoner Erol Tabanca’dan oluşuyor.

İlginizi çekebilir:  Christie's ''Çalıntı'' İddialarına rağmen Eros heykelini satacak

Detaylı bilgi için, http://www.mamutartproject.com/performanslar/

 

Previous Story

Frieze New York 2020 Mayıs’ta

Next Story

Nazan Ölçer Kıraathane’de Marina Abramović Sergisi Üzerine Konuşacak

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.