"1923"

“1923” Müzikali

/

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin desteğiyle Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan “1923” müzikali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda prömiyer yapacak.

Cumhuriyet’in kuruluş hikâyesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla hayata geçirilen “1923″, ışık ve ses tasarımından dans koreografilerine, canlı orkestra kullanımından dönem kostümlerine kadar Milli Mücadele dönemi ile başlayarak Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlatacak.

“1923”

200 Kişilik Ekip

Hazırlıkları bir buçuk yıl süren, sahnede ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla hayata geçirilen müzikalin başrollerinde Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar ile yeni nesilden oyuncular Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili yer alıyor.

Müzikal bir müze gezisi sırasında kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Bandırma’dan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan müzikalde yer yer fantastik öğeler de bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  “Adalar’da Caz”
“1923”

Bandırma Vapuru’nda Dört Arkadaşın Hikayesi

Müzikal Yekta Kopan, Mert Dilek ile Mehmet Ergen tarafından kaleme alınan müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir üstleniyor. Müzikalin özel olarak bestelenen müzikleri Tuluğ Tırpan’ın, müzikalin koreografisi Beyhan Murphy’nin imzasını taşıyor. Eserin tarih danışmanlığını ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan yapıyor. Dekor tasarımında Robert Innes Hopkins, kostüm tasarımında Gül Sağer, ışık tasarımında Malcolm Rippeth ve multimedya tasarımında Douglas O’Connell yer alıyor.

“1923”

1923 müzikali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Askıda Ne Var işbirliği ile öğrencileri ücretsiz ağırlayarak prömiyer yapacak. Müzikalin 24 ve 25 Nisan’daki gösterimlerinin biletleri ise Passo ve Biletix üzerinden satışa çıktı.

Previous Story

Andy Warhol Suudi Arabistan’da

Next Story

Deprem, Imago, Geofelsefe

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.